nl-projecten-banner-1

Verwaarding organische afvalstromen

Aanleiding

Het Europese samenwerkingsproject HOOP (Horizon 2020) ondersteunt acht Europese steden en regio’s bij het ontwikkelen en financieren van stedelijke circulaire bio-economie-initiatieven. Binnen HOOP wordt gewerkt aan het versnellen van investeringen in projecten rond het verwaarden van stedelijk bioafval en afvalwater-slib. Deze kunnen vervolgens worden omgezet in biobased materialen en producten. Bax & Company is een van de partners van HOOP. 

Werkwijze

Investeringen voor opschaling van dergelijke initiatieven blijven achter bij investeringen in andere circulaire gebieden (bouw, kleding, huishoudelijke producten). Het HOOP-project ontwikkelt, test en valideert instrumenten en tools om steden te ondersteunen bij het realiseren van investeringsprojecten op het gebied van organisch afval.

Op basis van desk-research, interviews met experts, werksessies met betrokken steden en regio’s en onze ontwerp-methodologie ontwikkelen, testen en valideren wij diverse hulpmiddelen voor het waarderen van investeringsprojecten, het uitwerken van investeringsvoorstellen en het monitoren van de bereiken van circulaire doelen van steden en ondernemers.

De toegevoegde waarde van Bax & Company

  • Gedegen desk-research, conceptualiseren en ontwikkelen van een circular valuation method voor biobased projecten;
  • Bedenken, opzetten van en leiding geven aan de Circular Investors Board, een unieke trans-Europese denk-tank van banken, fondsen en investeringsmaatschappijen;
  • Creatief ontwerpen en concreet ontwikkelen van het HOOP circularity label: een beoordelingssysteem om de volwassenheid van steden op circulaire bio-economie te bepalen en te waarderen.

Wij gaan graag met u in gesprek!