Eva Loopik

Eva is in September 2021 begonnen als adviseur missiegedreven-innovatie bij Bax & Company. Ze is optimistisch en oplossingsgericht en werkt het liefst aan vraagstukken waar verschillende disciplines samenkomen, zoals klimaatadaptatie en de energietransitie.

Eva werkt voor Bax en Company aan diverse projecten voor overheden en hogescholen. Ze is betrokken bij de KIA Maatschappelijk Verdienvermogen en werkt met Sluislab aan een inclusieve en duurzame ontwikkeling van de Amsterdamse Sluisbuurt. Voor het Europese energieproject STEPS is ze verantwoordelijk voor de communicatie. Naast haar werk bij Bax & Company is Eva één dag per week bezig met het Nationaal Energietraineeship. Met dit traineeship ontwikkelt ze zichzelf persoonlijk en professioneel, leert ze meer over de energietransitie en bouwt ze een netwerk op in de sector.

Tijdens haar master Industrial Ecology heeft Eva geleerd om technologische, milieu- en sociaalwetenschappelijke aspecten te integreren en (duurzaamheids)vraagstukken systemisch te benaderen. Gecombineerd met een bachelor bestuurskunde en minors in duurzame ontwikkeling en ondernemerschap heeft Eva een brede kennisbasis. Ze liep tijdens haar studie stage bij ASN Bank en deed projecten in Gambia en Libanon. Voor haar afstudeerscriptie deed ze onderzoek voor de gemeente Leiden naar effectief beleid voor natuurinclusief- en klimaatadaptief bouwen.

In haar vrije tijd houdt Eva van zeilen, fietsen, (berg)wandelen en hockey. Ze laat zich graag inspireren door films, theater, kunst en muziek en bezoekt daarom geregeld concerten, musea en de bioscoop.