Laszlo Bax

Laszlo, partner en naamgever van Bax & Company, studeerde in 1991 af als industrieel ontwerper (MSc) aan de Technische Universiteit Delft. Hij werkte daarna zo’n 10 jaar als consultant en later als partner bij een adviesbureau op het gebied van strategie voor de ontwikkeling van nieuwe bedrijven, gevestigd in Den Haag. In 2002 richtte hij het in Barcelona gevestigde innovatieadviesbureau op dat nu bekend staat als Bax & Company.

Hij heeft gewerkt voor meer dan 50 toonaangevende industrieën in Europa (variërend van 1-persoons high tech start-up in oppervlakte verharding tot 80 miljard jaarlijkse omzet FMCG corporates). Hij heeft meer dan 30 collaboratieve R&D / Open Innovatie / gezamenlijke marktontwikkelingsinitiatieven ontwikkeld en gemanaged, die meer dan 200 miljoen euro aan toekomstige groei-investeringen hebben gemobiliseerd. Als expert op het gebied van innovatiemanagement en science-to-market heeft Laszlo ervaring opgedaan in vele sectoren; de laatste tijd hebben de meeste opdrachten betrekking op slimme mobiliteit, geavanceerde materialen of (digitale) gezondheidstechnologie. Van tijd tot tijd werkt Laszlo ook samen met topwetenschappers om spin-offs van universiteiten op te richten; het meest recente voorbeeld is Braingaze, dat Machine Learning combineert met Eye Tracking en VR om een revolutie teweeg te brengen in neuro-cognitieve diagnostiek en digitale therapie. Andere door hem mede opgerichte technologiebedrijven werden overgenomen door grotere spelers of mislukten jammerlijk.

Laszlo levert regelmatig bijdragen aan senior management reflecties over hoe innovatie het beste kan worden georganiseerd, gestructureerd en gemeten als een beheersbare functie binnen grotere ondernemingen. Zijn veelzijdige ervaring in het werken voor zowel grote high tech bedrijven als publieke entiteiten, universiteiten, start-ups en investeerders stelt hem in staat om een brug te slaan tussen deze verschillende werelden en inzichten te verschaffen vanuit een verscheidenheid aan perspectieven.