Lotte Bernards

Lotte werkt sinds april 2020 bij het Nederlandse kantoor van Bax & Company als innovatie-adviseur.

Haar kracht ligt in het concretiseren van complexe vraagstukken, het liefst op een visuele en interactieve manier. Lotte is gewend om te werken in een gevarieerd en uitgebreid stakeholderveld.

Ze legt zich vooral toe op circulaire economie en vergroening van de industrie. Binnen deze thema’s heeft zij gewerkt aan het opstellen van strategieën, businesscases en uitvoeringsagenda’s.

Lotte werkt voor een breed scala aan opdrachtgevers: gemeenten, provincies, ROM’s, hogescholen, triple helix organisaties en overheidsinstanties. Zo heeft zij deel uitgemaakt van het aanjaagteam Groene Chemie, Nieuwe Economie van Economisch Netwerk Zuid, was zij projectleider bij de totstandkoming van het uitvoeringsprogramma Tilburg Circulair en heeft ze meermaals gewerkt voor de provincie Brabant voor het versterken van het ecosysteem biobased economie.

Lotte heeft een achtergrond in Industrieel Ontwerpen, met specialisatie in Strategic Design (TU Delft). Lotte voltooide haar master met een thesis over service roadmapping voor de artrose-zorg. Naast haar opleiding heeft ze gewerkt als student-assistent bij verschillende ontwerpvakken aan de TU Delft en bij de toelatingscommissie Industrieel Ontwerpen.

Naast haar werk is Lotte een creatieve duizendpoot, zo kookt en bakt ze graag en doet ze aan nail art. Ook is ze veel in de natuur te vinden voor lange wandelingen.