Marc Bax

Marc is directeur van het Britse kantoor van Bax & Company. En hij is toevallig ook de broer van Laszlo. Sinds zijn afstuderen van de Universiteit Twente in 1987 – in werktuigbouwkunde en toegepaste natuurkunde – heeft Marc gewerkt in R&D, marketing en wereldwijde verkoop van complexe apparatuur, bij grote bedrijven en KMO’s.

Na 7 jaar in België te hebben gewoont kwam hij in 2001 naar Engeland. In 2003 richtte hij zijn eigen adviesbureau voor productontwikkeling Panchromos Limited op: hij is nog steeds hands-on actief in product definitie, ontwerp en engineering, met name op het gebied van (medische) instrumentatie.

Marc begon in 2011 samen te werken met Bax & Company en heeft sindsdien een aantal Europese projectvoorstellen op het gebied van materiaalwetenschap, gezondheidstechnologie, afvalbeheer en autotechniek mede geproduceerd. In 2015 werd deze samenwerking geformaliseerd door de oprichting van het UK kantoor van Bax & Company – gevestigd in Cambridge – om beter in staat te zijn het volledige scala van onze diensten aan te bieden aan Britse klanten.

Sinds 2008 is Marc mentor in het i-Teams programma van de universiteit van Cambridge; hier voeren groepen studenten en AIO’s marktverkenningsstudies uit voor technologie die aan de universiteit is uitgevonden/ontdekt. Dit heeft in sommige gevallen geleid tot de oprichting van een spin-outbedrijf.

Marc heeft veel gereisd in Europa, Azië en de VS, en spreekt Nederlands, Engels, Duits, Frans en (beperkt) Arabisch. Hij is een verwoed boogschutter – recurve en compound – en nog steeds op jacht naar zijn Master Bowman badge.