Margriet Goossensen

Margriet is sinds oktober 2020 werkzaam bij Bax & Company als innovatieadviseur.

Margriet behaalde in 2019 haar masterdiploma Milieuwetenschappen aan de Universiteit van Wageningen, met een scriptie over duurzame kledingconsumptie. Ze heeft een bachelorsdiploma Sociale Geografie en Planologie van de Universiteit van Utrecht afgerond met een scriptie over collectieve zonne-energieprojecten.

Ze verhuisde naar Barcelona voor een stage bij het Regional and Metropolitan Institute of Barcelona, ​​waar ze onderzoek deed naar de lokale gezonde voedingsomgeving van de stad. Na deze stage is ze in Barcelona gaan werken als onderzoekster en consultant bij een bedrijf gespecialiseerd in impact-innovatie. Ze werkte aan een publicatie over opschaling en verspreiding van citizen science, was betrokken bij meerdere Europese projecten met betrekking tot citizen science op het gebied van milieu-epidemiologie, deed ervaring op met het schrijven van EU-voorstellen en adviseerde op het gebied van genderongelijkheid in de toeristische sector.

In haar vrije tijd werkt Margriet graag aan verschillende creatieve projecten, waaronder haar eigen lingeriemerk, organiseert ze diners met vrienden en familie en brengt ze graag tijd buiten door in de natuur. Margriet spreekt vloeiend Nederlands en Engels, heeft een basiskennis van Duits en studeert Spaans.