Giel Mertens

Giel trad in mei 2017 in dienst bij Bax & Company als innovatieconsultant, met een bijzondere focus op Smart Mobility, waarbij hij werkt aan het verbeteren van het openbaar vervoer met innovatieve mobiliteitsoplossingen zoals ‘Mobility as a Service’ en autonoom vervoer. Hierbij richt Giel zich met name op de publiek-private samenwerking tussen steden en mobiliteitsbedrijven.

Giel werkt momenteel o.a. aan het:

-Coördineren van het PAV-project, een EU-samenwerkingsverband dat steden en vervoersautoriteiten in staat stelt autonome voertuigen te testen en adequate stedelijke mobiliteitsplannen te ontwikkelen.
– Coördineren van het MOBI-MIX project waarbij steden in heel Europa deelfietsen, deelauto’s en Mobility as a Service toepassingen implementeren.

Giel heeft een MSc Strategic Management aan de Radboud Universiteit in Nijmegen (NL). Tijdens zijn studie werkte hij bij ‘UniPartners’, een Junior Consultancy Enterprise die deel uitmaakt van het Europese JADE Network, om lokale MKB-bedrijven te ondersteunen bij hun zakelijke uitdagingen.

In zijn vrije tijd is Giel behoorlijk sportief. Hij loopt marathons, houdt van fietsen in de bergen en speelt tennis.